-> Magunkról


Az ADMATIS alapvetően három fő tevékenységi területet különböztet meg, amelyek külön-külön is kuriózumnak számítanak, azonban részleteikben egymást erősítik:

Az ADMATIS alapvetően projektközpontúan működik. Folyamatosan nyújtjuk be hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési pályázatainkat, ipari tendereinket. A cég évente nagyjából 3 projektet zár le, de vannak mindig több éves átfutásúak is. A cég eddigi történetében eddig még mindig minden projektünket sikeresen teljesítettünk, soha nem hagytunk félbe munkát.

Az ADMATIS elkötelezett híve a magas színvonalú műszaki tevékenységnek. Fiatal csapatunkkal elért eredményeink mindegyikére büszkék vagyunk, de ezek közül is kiemelkednek a következők:

NASA-megrendelések.
Kelet-Európából az ADMATIS az egyetlen kisvállalkozás, akitől a NASA kísérleti eszközt vásárolt. Az Űrkemence révén az USA kormányának katonai beszállítójává váltunk, rendelkezünk CCR és Ncage regisztrációval.

Űrkísérlet az ISS fedélzetén.
FOCUS projektünk keretében 2010 elején habosítási kísérletet végzünk a Nemzetközi Űrállomáson. Kelet-Európából az ADMATIS az egyetlen kisvállalkozás, aki ipari kísérletet hajthat végre, amihez ráadásul mind az elméleti, mind a technikai hátteret mi biztosítjuk.

Műholdalkatrész-tervezés, -gyártás.
Kelet-Európából az ADMATIS az első, aki nyílt űripari tendert tudott nyerni. A megrendelés keretében a Sentinel-2 műhold beszállítójává váltunk.

Fémhab szabadalom.
Különleges fémhab előállítási technológiát fejlesztünk egy konzorciummal, ami nagyban elősegítheti ezen új anyagok elterjedését a világban.

Hőkép projekt.
Hőtechnikai laboratórium létrehozása című GVOP projektünket az NKTH sikeres projektnek nyilvánította, a fejlesztést a helyszínen tekintette meg Danuta Hübner EU biztos és Bajnai Gordon akkori önkormányzati és területfejlesztési miniszter 2008-ban. A projekt bekerült a 100 legsikeresebb európai projekt kiadványba is.

A cég ügyvezetője a Miskolci Egyetem anyagtudományi professzora is egyben, ezért a helyi tehetséges fiatalok bekapcsolódhatnak a Kft. munkáiba TDK és diplomamunka formájában. Közülük is csak a legjobbak kerülhetnek be próbaidőre az ADMATIS folyamatosan növekvő csapatába.